Pakistan’dan sürpriz açıklama

Pakistan yönetimi, ABD temsilcisi Holbrroke’un ziyaretinin ardından sürpriz bir açıklama yaparak, Mumbai saldırılarıyla bağlantılı 8 kişi hakkında dava açıldığını bildirdi.

soL (DIŞ HABERLER) Pakistan, Hindistan'ın Mumbai kentinde Kasım'da düzenlenen ve 179 kişinin öldüğü saldırıların terör saldırılarını ülkedeki örgütlerle bağlantısı olabileceğini ilk defa kabul etti. Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik, saldırılarla ilişkileri olduğu şüphesiyle 8 kişi hakkında dava açıldığını bildirdi. Saldırı planlarının bir bölümünün Pakistan'da yapıldığını söyleyen Malik, planları yapan kişilerin gözaltına alındığını kaydetti.

Hindistan saldırıların ardından olaydan Pakistan'ı sorumlu tutmuş, Pakistan ise suçlamaları reddetmişti. Hindistan Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Pakistan'ın adımının Yeni Delhi'de memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

Son dönemde Taliban'ın ülkedeki operasyonlarına da açık hale eylemlerini arttırması nedeniyle ABD'nin operasyonlarına da açık hale gelen Pakistan'ın, Mumbai saldırılarıyla ilgili açıklamalarının ABD'nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke'un ziyaretinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.