ÖSO’dan İngiltere’ye: ‘Dış müdahale için bizi de kullanın’

İngiltere’den gelen "Suriye’ye dış müdahalede bulunabiliriz" açıklamasının ardından, bir ÖSO sözcüsü, muhalefetle koordinasyon sağlandığı takdirde İngiliz güçlerinin Suriye’ye bir dış müdahalede bulunabileceğini söyledi.

İngiltere’nin Suriye’ye dönük bir dış müdahale ihtimaline Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) yeşil ışık geldi. ÖSO’nun Siyasi Danışmanı Bessam Dade AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalefetle koordinasyon sağlandığı takdirde, İngiliz güçlerinin Suriye topraklarına girmesine izin verileceğini belirtti.

''Suriye sahipsiz değildir ki İngiltere istediği zaman Suriye'ye girsin'' diyen Dade, muhalefetle koordineli bir şekilde çalışılması durumunda İngiliz kuvvetlerini kabul edeceklerini, ancak bunu temenni etmediklerini söyledi.

Dade, muhalefetle koordineli bir şekilde çalışılmaması halinde, ÖSO'nun Esad güçleriyle İngiliz güçlerini birbirinden ayırmayarak ikisini de düşman olarak kabul edeceğini söyledi.

''Biz İngilizlere güvenmiyoruz, Suriye topraklarında bulunma niyetlerini kötü olarak yorumluyoruz'' diyen Dade, İngiltere'nin, rejim çöktükten sonra ülkeyi etnik ve mezhepsel olarak bölmeye çalışacağı iddiasında bulundu.

Dün yapılan bir açkılamada, İngiliz Genelkurmay Başkanı David Richards, Suriye’de krizin derinleşmesi durumunda İngiltere'nin Suriye'ye "bir çeşit askeri müdahale" hazırlığında olacağını söylemiş, Savunma Bakanı Phillip Hammond da daha önce, "Askeri müdahale ihtimalini dışlamıyoruz" demişti.