ÖSO: ‘Rejimdeki casuslardan silah alıyoruz’

Bir ÖSO komutanı AFP’ye yaptığı açıklamada, silah ve mühimmat ihtiyaçlarını Suriye yönetimine bağlı olan fakat iki taraflı çalışan casuslardan karşıladıklarını iddia etti.

Suriye ordusunun bayram için açıkladığı ateşkes ilanına bombalı saldırılarla cevap veren “muhalifler” AFP haber ajansına yaptıkları açıklamada, Suriye rejimi içinde iki taraflı çalışan casuslardan silah ve mühimmat satın aldıklarını iddia etti.

Ntvmsnbc’nin AFP’den aktardığı habere göre, Batıdan aldıkları desteği yetersiz gören “muhaliflerin” Suriye devletinin bakanlılarında ve güvenlik güçlerinde çalışan bazı kişilerden para karşılığında silah aldığı iddia edildi.

"Silahlarımız yetersiz"
Üst düzey Bir Özgür Suriye Ordusu yetkilisi olan Abu Mahar AFP’ye yaptığı açıklamada, Suriye’de askerlik görevinin zorunlu olmasından dolayı, muhaliflerin askerler ve yetkililer arasında “eski bir arkadaş” bulmakta zorluk çekmediğini ifade etti. Esad güçlerine karşı “özel görevler” gerçekleştirdiklerini söyleyen komutan, sahip oldukları silahların yetersiz olmasından yakındı.

Mühimmatların büyük bir kısmını Esad’a bağlı milis gücü olarak bilinen ‘şabiba’dan aldıklarını iddia eden Mahar, “casusların ordu, polis ve istihbarat güçlerinin depolarına erişebildiğini, rejim çökene kadar ceplerini doldurma niyetinde olduklarını ileri sürdü.

Amerikan New York Times gazetesi ise geçtiğimiz günlerde başka bir iddia ortaya atmıştı. İddiaya göre, Esad rejimine bağlı istihbarat elemanları, el altından muhalif savaşçılara, silah içinde patlayan mermi satıyor ve bu mermiler, bazen bir “muhalifin” ölümüne neden olurken, bazen de ellerini parçalayarak, silah kullanmasını engelliyor.

İdilib’de Esad güçlerine karşı savaşan “muhaliflerin” komutanlığını yapan Kadir Hammuş “Bu taktiği uyguladıklarında hem savaşçımızı hem de silahımızı kaybediyoruz" diye konuşmuştu.

Emperyalistlere güven yokmuş
Ntvmsnbc’nin aktardığına göre, AFP’ye konuşan başka bir ÖSO komutanı, silah alımı konusunda Batılı güçlerle kurduğu ilişkiye değinirken, “Zaten en az 40 yıllık paramızı, altınımızı ve aklımızı aldılar. Onlardan silah satın alsak ne fark eder?” diyerek Emperyalist güçlerle olan ilişkilerini aklamaya çalıştı.

(soL- Dış Haberler)