ÖSO komutanı: 'PYD ile yapılan anlaşmayı tanımıyorum'

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanı Selim İdris, PYD ile anlaşmaya vardıkları yönünde basında çıkan haberleri yalanladı. İdris, "Haseke'deki müzakere ve sonuçlarını tanımıyorum" dedi.

ÖSO'nun üst düzey temsilcisi Selim İdris, PYD ile 11 maddelik ateşkes anlaşması imzaladığı yönünde basında çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

PYD'yi “bölücü siyasi hedefleri olan silahlı bir grup” olarak nitelendiren İdris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''PYD, ateş açıp 6 günlük bir çatışmanın çıkmasına neden olarak Resulayn'daki ÖSO birliklerine zarar verdi. Biz PYD'nin terörist PKK'dan, İran Kürtlerinden ve Irak'ın Kandil dağlarından gelen Kürtlerden destek aldığına dair güvenilir bilgilere ulaştık'' dedi.

ÖSO'nun kimseyi müzakere yapmakla görevlendirmediğini ve söz konusu anlaşmayı tanımadığını söyleyen İdris, PYD'nin kendilerine müzakere talebinde bulunduğunu ancak ÖSO'nun müzakerenin hiçbir çeşidini kabul etmediğini ve etmeyeceğini savundu.

Konuşmasında Haseke'deki ÖSO grubunun PYD ile müzakerede bulunma ihtimaline de değinen İdris, ''Ben, ÖSO Birleşik Komutanlığı Genelkurmay Başkanı sıfatımla Haseke'deki müzakere ve sonuçlarını tanımıyorum'' şeklinde konuştu.

Kendi topraklarımızda başka ordu istemiyoruz
İdris, ÖSO'nun hükümeti destekleyen silahlı grupların tümüne karşı savaşacağını ifade ederken, ÖSO'nun kendi topraklarında başka bir ordunun bulunmasını kabul etmeyeceğini savundu.

AKP'ye teşekkür
ÖSO'nun Türkiye ile sınırını koruduğunu ve bunun görevleri olduğunu iddia eden İdris, Türkiye hükümetine ve halkına asil tutumları, yardımları ve Suriye halkının yanında yer aldıkları için teşekkür etti.

PYD lideri anlaşmayı doğrulamıştı
Geçtiğimiz günlerde, Suriye’nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde PYD güçleriyle ÖSO'ya bağlı muhaliflerin anlaşmaya vardığı haberleri basına yansımıştı. Milliyet Gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş konuyu köşesine taşımış, ve PYD lideri Salih Müslim'in 11 maddelik anlaşmayı doğruladığını yazmıştı. Müslim, "Kürt bölgelerini ortak savunacağız. Tabii güçlerimizi Hama ya da Humus’a gönderecek değiliz. Ama Kürtler ve Arapların birlikte olduğu şehirlerde ortak birlik oluşturacağız" demişti.