“Obama’yı sabırla beklemeliyiz”

Venezuela lideri Hugo Chávez, Obama’nın Guantánamo’daki esir kampını kapatmasının ve işkenceyi yasaklamasının iyi işaretler olduğunu, Obama’yı sabırla beklemek gerektiğini söyledi.

soL (DIŞ HABERLER) Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chávez, yeni ABD Başkanı Barack Obama'nın Guantánamo'daki esir kampını kapatmasının ve işkenceyi yasaklamasının iyi işaretler olduğunu düşündüğünü söyledi.

Karakas'ta yaptığı bir konuşmada Obama'ya değinen Chávez, "Venezuela, dünyanın akıl ve barışa giden yola gireceğine dair umut dolu" dedi. Chávez, "Görevinin başında bu kararı almasından da belli olduğu gibi iyi niyetlerle gelen bir ABD Başkanı'nın ortaya çıkışından mutluyum, dünya da mutlu. Her durumda, bence, Fidel'in son yazısında belirttiği gibi sabırla beklemeliyiz" dedi.

Gazze katliamına da değinen Chávez, "Bence İsrail'in Gazze Şeridi'nden çekilmesi de bununla bağlantılı. Her durumda, Obama başkanlığı almadan önce çekildiler" diye konuştu.

Hugo Chávez, "geçmişte ABD emperyal duruştan ayrılan bir hükümetin ilerlemesine izin vermiyordu, fakat son yıllarda çok şey değişti. Şimdi ABD'yi sakince beklemeye değer, hele ki yeni Obama yönetimiyle" değerlendirmesinde bulundu.