Netanyahu: Wikileaks bizi haklı çıkardı

Wikileaks dünyanın gündemine bomba gibi düşen belgeleri açıklarken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu belgelerin İsrail'in pozisyonunu haklı çıkardığını iddia etti.

Wikileaks'in ABD gizli diplomatik yazışmalarını açıklamasının yankıları sürerken, konu hakkında açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayınlanan belgelerin İsrail'in pozisyonunu zayıflatmadığını, aksine güçlendirdiğini iddia etti.

"İsrail'in Wikileaks yayınlarından zarar görmediğini" söyleyen Netanyahu, "Belgeler İsrail'in, özellikle İran konusundaki değerlendirmelerini haklı çıkarttı" dedi.

Belgelerin Arap ülkelerinin İran konusundaki korkularını doğruladığı söyleyen Netanyahu, İsrail'in nükleer programın barışçıl amaçlı olmadığına dair iddiasının doğru çıktığını da iddia etti. "60 yıldır İsrail'in ana tehdit olduğu yönünde bir hikaye anlatıldığını" söyleyen Netanyahu, "ilk kez Arap liderlerin İran'ı tehdit olarak gördüğünü" kaydetti. Ayrıca Netanyahu, bu yaklaşımın kapalı kapılar ardından çıkıp açıktan dillendirilmesinin Ortadoğu'daki barış ümidini artıracağını da iddia etti.

(soL - Dış Haberler)