NATO'dan Rusya'ya sert itham: Barış ve güvenliği tehdit ediyorlar

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen Ukrayna'da yaşanan gerilim üzerine bir değerlendirme yaptı. Rasmussen, Rusya’nın Avrupa’nın barış ve güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

(soL - Dış Haberler) Rusya’yı Ukrayna’ya karşı girişimde bulunduğu ordu faaliyetlerini durdurması için uyaran Rasmussen, “Moskova’nın eylemleri tüm Avrupa’nın huzurunu ve barışını tehdit ediyor” dedi.

Kırım'daki son gelişmeler üzerine bugün daimi temsilciler düzeyinde toplanan Kuzey Atlantik Konseyi (NAC) toplantısı öncesinde basın açıklaması yapan Rasmussen, NAC'ı toplantıya çağırma kararını Rusya'nın Ukrayna'daki askeri eylemi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu egemen ulusa yönelik tehditleri nedeniyle aldığını söyledi.

Rasmussen, "Bugün Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı BM Sözleşmesi'nin ilkelerini ihlal ediyor. Avrupa'da barış ve güvenliği tehdit ediyor. Rusya, Ukrayna'daki askeri aktivitelerine ve tehditlerine son vermeli" dedi.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediklerini söyleyen Rasmussen, "Ukrayna halkının kendi geleceğini, dışarıdan müdahale olmaksızın, belirleme hakkını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.