Mursi'nin Selefi danışmanı: Camp David'le sorunumuz yok

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Selefi danışmanlarından Emad Abdülgaffur, İsrail ile Mısır arasında 1978 yılında imzalanan "barış" anlaşması ile sorunlarının olmadığını söyledi.

Mısır'ın Müslüman Kardeşler kökenli Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin sosyal yarım danışmanı ve Selefi el-Vatan Partisi lideri Emad Abdülgaffur, İsrail ile Mısır arasında 1978 yılında imzalanan Camp David Anlaşması ile sorunları olmadığını söyledi.

Times of Israel'e konuşan Abdülgaffur, İsrail ile Mısır arasındaki ilişkilerin "olması gerektiği gibi" ilerlediğini kaydederken, Camp David'le sorunları olmamakla birlikte, Sina Yarımadası'nda daha fazla asker bulundurma haklarının garanti altına alınması gerektiğini söyledi. Camp David ile birlikte, Mısır ordusunun İsrail sınırının 20-40 km batısında asker bulundurması yasaklanmış, Sna Yarımadası askerden arındırılmıştı. Ancak geçtiğimiz sene Mısır ordusuna Sina'dan yapılan saldırılar nedeniyle, Mısır İsrail'le anlaşarak bölgede büyük çaplı bir operasyon başlatmıştı.

Abdülgaffur, bu sözlü izinlerin yeterli olmadığını, Sina'ya girmesine izin verilen asker sayısının iki ülke arasında yazılı olarak garanti edilmesi gerektiğini söyledi.

Abdülgaffur'un bu açıklamalarını İsrail basınına yapmasının ise özellikle dikkat çekici olduğu belirtiliyor.

(soL - Dış Haberler)