Muhalifler Resulayn’da terör estiriyor

Muhalifler bir süredir kontrol altında tuttukları Haseke’ye bağlı Resulayn kasabasında terör estiriyor. Muhaliflerin kapıları kırıp, ev bastıkları ve insanları sorguladıkları görüntüler video paylaşım sitelerinde yayınlandı.

Muhalifler Haseke’ye bağlı Resulayn’da terör estiriyor. Adı bugünlerde Batı ve Türkiye medyasında “Suriye uçakları tarafından bombalanan yer” olarak geçen Resulayn, muhaliflerin kontrolü altında baskı ve şiddetle boğuşuyor. Muhalif milislerin ev baskınları yapıp, halkı sorguladıkları görüntüler video paylaşım sitelerinde yayınlandı. İşte Facebook'ta paylaşılan o görüntüler:

DİKKAT: VİDEO ŞİDDET İÇERİKLİ, RAHATSIZ EDİCİ GÖRÜNTÜLER İÇERMEKTEDİR.

Yaralılar Ceylanpınar’a getiriliyor
Resulayn’da yaşanan yoğun çatışmalarda ölen ve yaralanan muhalif milislerin, Türkiye’ye ait ambulanslarla sınırdan geçirilerek Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde tedavi edildiği biliniyor.

Sınırın diğer tarafındaki çatışmalar Ceylanpınar’ı da yoğun bir biçimde etkiliyor. Top ve mermi seslerinin sürekli olarak duyulduğu ilçede bulunan TİGEM çiftliği de dün Suriye tarafından gelen bir havan mermisiyle vuruldu. soL gazetesinin haberine göre TİGEM çiftliğinin yanı sıra TMO arazisinin ve bir makarna fabrikasının da isabet aldığı belirtiliyor. İlçe halkı ise daha güvenli bir yere göç etmek zorunda kaldı.

Muhalifler Türkiye’den bombalıyor
Bu arada muhalif grupların Resulayn’a yönelik saldırılarını Türkiye’den koordine ettiklerini, hatta Türkiye sınırından bölgeye ateş açtıklarını gösteren bazı video görüntüler de internette yer aldı.

(soL-Dış Haberler)