Muhalifler hastane bombaladı, Kanal 7 örtbas etti

Geçen hafta Özgür Suriye Ordusu’na bağlı El Faruk Tugayı tarafından Humus’ta bir hastane bombalanmış ve eylemin görüntüleri internette yayımlanmıştı. Kanal 7 ise bu görüntüleri, “Esad güçlerine bağlı savaş uçakları hastane bombaladı” diye verdi.

Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı El Faruk Tugayı, geçtiğimiz hafta Humus’ta bir hastane bombalayarak eylemin görüntülerini internette yayımladı. soL’da da yer verdiğimiz görüntülerde bir ÖSO militanı, bombalama eylemini göstererek “El Faruk Tugayı eskiden sivilleri, ancak şimdi Esad’ın askerlerini tedavi eden ulusal hastane binasını başarılı bir şekilde bombaladı” diyor, “allahu ekber” nidalarıyla sözlerini tamamlıyordu.

Aynı görüntü Kanal 7’nin ana haber bülteninde ise “Esad güçlerine bağlı savaş uçakları hastane bombaladı” şeklinde ve savaş uçağı görüntüleri montajlanarak yayımlandı. İşte bu videonun Kanal 7 ana haber bülteninde yer alan hali:

Muhalifler dün de hastane bombaladı
Muhalif militanlar dün de Halep’in El Meleb mahallesinde bulunan hastaneler bölgesine saldırıda bulundu. Bir araba içerisine yerleştirilen bomba çoğu sivil 27 kişinin ölümüne, 64 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Halep Valisi saldırının El Hayat Hastanesi ve Merkez Hastane’nin bulunduğu bölgenin çok yakında gerçekleştirildiğini duyurdu. Saldırıda her iki hastane binasının yanı sıra bir ilkokul da hasar gördü.

(soL-Dış Haberler)