Mübarek için ödül!

İran Halk Milislerinin (Basac) Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’i öldüren kişiye 1 milyon dolar ödül vereceği iddia edildi.

soL (DIŞ HABERLER) MIGnews haber ajansının haberine göre, İslam Şehitlerini Ödüllendirme Organizasyonu Başkanı Mira Foroz Recay'ın da katıldığı Basac tarafından düzenlenen toplantıda, Basac tarafından hain olarak ilan edilen Mübarek'in öldürülmesi gerektiği ve Mübarek'i öldüren kişiye 1 milyon dolar ödül verilmesi kararı alındı.

İslam Şehitlerini Ödüllendirme Organizasyonu İslam Devrimini Koruma Kuruma tarafından kurulan bir organizasyon ve yapısal olarak İran devletine bağlı.

Rus RİA "Noviy Region" haber ajansının haberine göre, Mübarek'in başına ödül konulmasının Mübarek'in İsrail tarafından düzenlenen Gazze operasyonu sırasında arabulucu rolü oynamasından ve İran tarafından desteklenen Hamas'ın en büyük düşmanlarından biri olmasından dolayı kaynaklanıyor.

Mısır, önümüzdeki dönem içerisinde Gazze'nin yeniden yapılandırılması için uluslararası bir komisyonun toplanması çalışmalarını yürütüyor.

Ancak haberin İran'ı güç duruma düşürmek için uydurulmuş olacağı da ileri sürülüyor. Konuya ilişkin İran kaynaklarında henüz bir haber yayınlanmadı.