Moşe Yalon: Erdoğan Müslüman Kardeşler ekseni lideri

İsrail Savunma Bakanı, Türkiye’nin Müslüman Kardeşlerin yeni “terör karargahı” haline geldiğini ve Erdoğan’ın Ortadoğu’daki Müslüman Kardeşler ekseninin lideri olduğunu söyledi.

(soL - Dış Haberler) İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Hamas’ın “terör karargahını” Şam’dan İstanbul’a taşıdığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müslüman Kardeşler ekseninin lideri olduğunu söyledi. Türkiye’nin Katar’la birlikte Müslüman Kardeşler ekseninin başını çeken ülkeler olduğunu kaydeden Yalon, Erdoğan için “Müslüman Kardeşler adlı İslamcı örgütün bilinen takipçilerinden” ifadelerini kullandı.

ABD’li gazeteci Charlie Rose’a röportaj veren Yalon, Türkiye’nin bir NATO ülkesi olduğu halde Hamas’ın “terör karargahı” haline gelmesinin anlaşılabilir olmadığını ve Türkiye’nin son zamanlarda ABD’nin çıkarlarına ters düşen politik hamlelere imza attığını belirtti.

Geçtiğimiz ay Körfez İşbirliği Konseyi üyesi Monarşilerin Katar’ı sıkıştırmasıyla bir süredir ülkede bulunan Müslüman Kardeşler liderliğinin ülkeden tahliyesi kararı gündeme gelmiş, Müslüman Kardeşler’le yakın ilişkide olan AKP’nin, liderliği Türkiye’ye davet edebileceği dillendirilmişti.