Mısır'ın Sina'daki operasyonu sürüyor

Mısır ordusu, Sina Yarımadası'ndaki silahlı gruplara karşı operasyonunu sürdürüyor. Operasyon İsrail'in bilgisi dahilinde gerçekleşirken, 31 Gazze tünelinin de imha edildiği belirtiliyor.

5 Ağustos'ta Mısır'ın güvenlik güçlerine saldıran ve 16 askerin ölümüne sebep olan silahlı gruplara karşı Mısır ordusunun başlattığı operasyon 5. haftasındayken, operasyonlarda 32 kişinin öldürüldüğü, 38 kişinin gözaltına alındığı ve 31 Gazze tünelinin de imha edildiği açıklandı.

Albay Ahmed Muhammed Ali tarafından yapılan açıklamada, Sina'da sürdürülen operasyonda gözaltına alınanların Mısır dışından unsurlar olduğu iddia edilirken, bazılarının uyuşturucu ticareti nedeniyle kovuşturulduğu öğrenildi.

Ali tarafından yapılan açıklamada dikkat çekici husus, ordunun Sina'daki operasyonunun Mısır ile İsrail arasında imzalanan barış anlaşmasına aykırı olmadığını söylemesiydi. Dahası Ali, Sina'daki askeri varlıklarının ve operasyonun İsrail ile koordineli bir şekilde gerçekleştirildiğini de itiraf etti.

Geçtiğimiz hafta konuşan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da, Sina'da teröristlere karşı mücadele etmelerine karışmayacaklarını, ancak "işleri bittikten sonra askerlerin geri çekilmesi gerektiğini" söylemişti.

İsrail ile Mısır arasındaki anlaşmada, Sina Yarımadası'nın askersizleştirilmesi de öngörülüyordu.

(soL - Dış Haberler)