Medvedev Stalin'le ne yapacağına karar veremiyor...

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, partisinin bir toplantısında Stalin'in "kendi halkına savaş açtığını" iddia etti. Aynı Medvedev, Sovyet döneminin "başarı ve zaferlerle dolu olduğunu" da söyledi.

Rusya'da Başbakan Dmitriy Medvedev ile Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zaman zaman dile getirdikleri Sovyetler Birliği ve Stalin karşıtı görüşlere bir yenisi daha eklendi. Partisinin üst düzey yöneticilerinin olduğu bir toplantıda konuşan Medvedev, Stalin ve Sovyet liderlerinin ciddi suçları nedeniyle şiddetli bir değerlendirmeye tabi tutulmaları gerektiğini söyledi.

Medvedev, Stalin ve diğer Sovyet liderlerinin "suçlarının" tarihte kalması ve bir daha asla tekrarlanmaması gerektiğini belirtirken, "çünkü kendi halkına karşı savaş açmak suçların en büyüğüdür" dedi.

Bunları söyleyen Medvedev, hemen arkasından ise Rusya tarihinin Sovyet Birliği bölümünün tamamının zaferler ve başarılarla dolu olduğunu, ülkenin liderlerinin bu övgüleri halkla birlikte paylaşmaları gerektiğini de ekledi.

Daha önce Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Bolşeviklerin 1. Dünya Savaşı sırasında izledikleri politikanın "vatana ihanet" anlamına geldiğini iddia etmişti.

Putin ve Medvedev, Sovyetler Birliği'nin ulusal ve uluslararası plandaki başarılarını şu andaki Rusya'ya mal etmeye çalışırlarken, aynı zamanda Sovyetler Birliği ve Stalin karşıtlığını da elden bırakmıyorlar.

(soL - Dış Haberler)