Malezya Hava Yolları 6 bin kişiyi işten çıkaracak

Malezya Hava Yolları bu yıl yaşadığı iki facianın faturasını işçilere kesti. Yaşanan facialar nedeniyle zarar etmeye başlayan şirket 6 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Bu yıl yaşanan iki büyük faciayla gündeme gelen Malezya Hava Yolları 6 bin çalışanını isten çıkaracağını açıkladı. Şirketin art arda yaşanan facialar nedeniyle günde yaklaşık 1 milyon dolarlık kayıp yaşadığı, işten çıkarma kararlarıın bu nedenle verildiği açıklandı.

Havayolu şirketinin en büyük hissedarı ve yatırımcısı Hazanah Nasional, şirketin ayakta kalmasını sağlamak için işgücünde yüzde 30'luk bir kesintiye gidileceğini, bu bağlamda 20 bin çalışandan 6 bininin işten çıkarılacağını duyurdu. Açıklamada bu kesintinin, 1,9 milyar dolarlık, 12 maddeli kurtarma planının önemli bir parçası olduğu belirtildi.

Malezya Havayolları'na ait MH370 uçağı, 8 Mart'ta içindeki 239 kişiyle Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada kaybolmuş uçak tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

Bu faciadan dört ay sonra yine aynı havayolu şirketine ait yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda Donetsk üzerinde düşürülmüştü. Ukrayna’nın doğusunda çatışan Rusya yanlısı milisler ve Ukrayna ordusu bu faciadan birbirlerini sorumlu tutmuştu.