Mahmut Abbas, ulusal birlik hükümeti için görüşmelere başladı

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ulusal birlik hükümetini kurmak için görüşmelere bugün başladı. Buna göre, El Fetih ve Hamas uzlaşırsa bir teknokratlar hükümeti kurulacak ve sonrasında genel seçimlere gidilecek.

Wafa Haber Ajansı'nın haberine göre Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ulusal birlik hükümetini kurmak için görüşmelere bugün başladı. Abbas, yeni hükümetin geçtiğimiz Şubat ayında imzalanan Doha Deklerasyonu'na ve ardından Kahire'de yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen takvime uygun olarak yapılandırılacağını belirtti. Katar'ın arabuluculuğuyla gerçekleştirilen toplantılar sonucunda ilan edilen Doha Deklarasyonu, Filistin'in iki büyük siyasi gücü El Fetih ve Hamas'ın el sıkışmasıyla sonuçlanmıştı. Buna göre ulusal birliğin sağlanması yolunda bir "teknokratlar hükümeti" kurulacak ve sonraki adımda genel seçimler yapılacaktı.

Doha Deklarasyonu ile ilgili haber için buraya tıklayınız.

Abbas bugün, daha önceki anlaşmayla ilişkili olarak hükümet kurma görüşmelerine başladı. Abbas ayrıca, genel seçimlere hazırlandıklarını söyledi ve Filistin Kurtuluş Örgütü dahil tüm siyasi fraksiyonları seçimlere destek vermeye ve yeni hükümetin kurulmasında işbirliği yapmaya çağırdı.

Öte yandan Hamas sözcülerinden Salih El-Baradavi, İslamcı hareketin Abbas'ın hükümet kurma girişimlerinden habersiz olduğunu kaydetti. Baradavi ayrıca Hamas'ın hükümet kurma adımını ancak, ulusal uzlaşmanın tüm ciddi sorunları çözebilecek biçimde sağlanması koşuluyla destekleyeceğini belirtti.

(soL - Dış Haberler)