Maduro: 'PDVSA’nın özelleştirilmesi düşünülemez'

Venezuela’da 14 Nisan Pazar günü yapılacak başkanlık seçimlerine hazırlanan Maduro, kamu petrol şirketi PDVSA’nın özelleştirilmesi seçeneğini doğrudan reddettiklerini söyledi.

Venezuela'da 14 Nisan Pazar günü yapılacak seçimlere çok az bir süre kaldı. Kamuoyu anketlerine göre, Chavez’in halefi olarak gösterdiği Nicholas Maduro’nun sağcı muhalefet adayı Henrique Capriles'e karşı seçimleri rahat bir şekilde kazanması bekleniyor.

Prensa Latina Türkçe’nin haberine göre, seçim yarışına son hızla devam eden Maduro, Perşembe günü Zulia eyaletindeki Cabinas şehrinde binlerce kişiye seslendi. Maduro yaptığı konuşmada kamu petrol şirketi PDVSA'nın kamucu karakterine vurgu yaparken, şirketin özelleştirilmesi seçeneğini doğrudan reddettiklerini belirtti.

Konuşmasında Zulia eyaletinde yapılacak olan projeleri anlatan Maduro, bölgede altyapı, sağlık ve ulaşım hizmetlerinin geliştirileceğini belirtti.
Sosyalist aday, eğitim ve sağlık haklarına sahip çıkmak adına Bolivarcı Devrime destek verilmesini istedi.

Maduro, 14 Nisan seçimlerinde Venezuela halkından nefret eden patronların mağlup edilmesi için gerekli olan 10 milyon oyun hedeflendiğini açıkladı.

Maduro geçtiğimiz pazartesi günü Maturin şehrinde düzenlediği mitingde de halkın problemlerine sırtını dönen bazı yetkililerin neden olduğu bürokrasi, yolsuzluk ve tembelliğin üstesinden gelmek için büyük zorluklarla karşı karşıya olduklarını söylemiş “Yolsuzluk nerede olursa olsun peşinden gideceğim. Gerekirse yolsuzlukla mücadele etmek için bütün hayatımı vereceğim” diye konuşmuştu.

(soL- Dış Haberler)