Libya’da İslamcı Militanlar birbirine girdi: 31 ölü

Libya’nın ikinci büyük kenti Binhazi’de iki İslamcı grup arasında yaşanan çatışmalarda 31 kişi öldü. Ülkede istikrarsızlık her gün daha da artıyor.

(soL - Dış Haberler) Libya’nın Bingazi kentinde dün akşam İslamcı milislerle isyancı bir generale sadık güçler arasında yaşanan çatışmalarda her iki taraftan toplam 31 kişi öldü.

Libyalı bir yetkilinin ifadesine göre savaşan taraflardan biri Bingazi Devrimci Şura Konseyi iken, diğeri de isyancı bir generale bağlı rakip İslamcı güçlerden oluşuyor.

Saatlerce devam eden çatışmaların kentte bulunan Benina havalimanı civarında yoğunlaştığı bilgisini veren yetkili, açıklama yapma yetkisi bulunmadığı gerekçesiyle kimliğinin gizli kalmasını talep etti.

Yetkilinin verdiği bilgilere göre çatışmalarda ölenlerin yanı sıra çok sayıda yaralı var ve bazılarının durumu ciddi.

Libya’da, devrik lider Muammer Kaddafi’nin linç edilerek öldürüldüğü 2011 yılından bu yana şiddet ve istikrarsızlık azalmak bilmiyor. Kaddafi rejiminin sona ermesiyle birlikte geçici bir Müslüman Kardeşler hükümeti yaşayan ülke çeşitli İslamcı grupların, aşiretlerin ve yerel ittifakların otorite kurduğu bölgelere bölünmüş durumda ve fiilen bir merkezi otoriteye sahip değil.

Ülkede son dönemde yaşanan çatışmalar başkent Trablus ve ikinci büyük kent olan Bingazi’ye yoğunlaşmış durumda.

Seçilmiş son parlamento, geçtiğimiz hafta istifa eden Başbakan Abdullad El Sani’den yeni bir hükümet kurmasını istedi. El Sani istifasını sunarken hükümetinin neredeyse tüm devlet kurumlarının kontrolünü İslamcı milislere kaptırdığını belirtmişti.