Libya'da göstericiler hedef alındı: 13 ölü

Libya'da Misrata Kartalları Tugayı adlı milis güçlerinin kentten çıkmasını talep eden göstericilere ağır silahlarla ateş açıldı.

(soL-Dış Haberler) Libya Devlet haber Ajansı (LANA)'nın verilerine göre ölü sayısının 13'e yükseldiği Trablus'ta, 100 kişinin de yaralı olduğu belirtiliyor.

Trablus Yerel Meclisi'nin (TYM) çağrısıyla Cuma namazı sonrası El-Kuds Camisi'nden çıkan binlerce kişilik gösterici grubu, şehrin Gargur bölgesinde bulunan Misrata Kartalları Tugayı adlı milis grubunun askeri üssüne doğru yürüyüşe geçti. Üssün önüne gelen göstericilere Misrata Kartalları Tugayı'na bağlı milisler ateş açtı. Göstericiler Libya bayraklarıyla yürürken, "ordu istiyoruz, polis istiyoruz" şeklinde sloganlar attılar.

Reuters'in haberine göre milisler göstericilerin arasına doğru önce bir uçaksavar topu ateşledi ardından da ağır silahlarla saldırdı.

Libya Müftüsü Şeyh Sadık el-Giryani çıkan olaylar üzerine yaptığı yazılı açıklamada, halkı sokağa çıkmaya ve milis güçlerini şehirden çıkarmaya çağırmıştı.

Misrata Kartalları Tugayı adlı milis grubu Kaddafi yönetimini devirmek için İslamcı militanların bir araya geldiği bir yapı olarak biliniyor. Libya'daki geçiş hükümetinin de kontrol edemediği milislerle hükümet arasında 8 Kasım'da meydana gelen şiddetli çatışmaların ardından "milis güçlerinin başkentten çıkarılmasına" yönelik müzakereler başlatılmıştı.