Liberya’da Ebola grevi

Başkent Monrovia’da bulunan John F. Kennedy Hastanesi’nde çalışan hemşireler koruyucu giysi ve daha iyi ücretlere kavuşmadan grevi sonlandırmayacaklarını duyurdu.

(soL - Dış Haberler) Liberya’nın başkenti Monrovia’da bulunan, ülkenin en büyük hastanesi John F. Kennedy Hastanesi’nde çalışan hemşireler grevde. Grevci hemşireler, şu ana dek yüzlerce Afrikalı’yı öldüren Ebola salgınıyla mücadele ederken kullanacakları koruyucu ekipmanın yetersizliği ve düşük ücretler nedeniyle iş bıraktıklarını ifade etti.

Grev sözcüsü John Tugbeh, bulaşıcı hastalıklara karşı koruma sağlayan personel koruma ekipmanı (PPE) kendilerine sağlanana dek grevi sonlandırmayacaklarını ifade etti. Tugbeh, Ebola salgını başladığından bu yana koruyucu ekipmanlarının olmadığını ve birçok doktorun hastalık kaptığını, bu nedenle PPE’ler sağlanana dek evde kalmak durumunda olduklarını belirtti.

Vücut sıvılarıyla temas halinde bulaşan Ebola virüsü, 700’ü Liberya’da olmak üzere şu ana dek 1,500 Afrikalı’nın ölümüne neden oldu. Bu rakamın önemli bir kısmını hastalıkla mücadele eden sağlık emekçilerinden oluşuyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre salgın kontrol altına alınana dek 20,000 ölümün olması bekleniyor.