Leyla Halid: Sözlerimi çarpıttılar

Geçen haftasonu Türkiye'de bulunan ve medyada "Liderimiz Erdoğan" dediği yazılan Leyla Halid, böyle bir şey söylemediğini belirterek "AKP hükümetinin Ortadoğu'da aldığı tavır bizim için yeterli değildir" dedi.

Ortadoğu'nun efsane gerillalarından, Filistin Halku Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Büro üyesi Leyla Halid, haftasonu Türkiye'deydi. Türk basınından da ilgi gören Halid'in beyanatları gazetelerde yer buldu. Bir gazete, Halid'in sözlerini "Liderimiz Erdoğan" başlığıyla verdi.

Telefonla ulaştığımız Halid, bu ifadeleri soL'dan duyduğunu ve çok şaşırdığını belirterek, "Ben böyle bir şey demedim" dedi. Arap coğrafyasında tabandaki insanlar arasında AKP'nin belirli bir etki yarattığını söyleyen Halid, "Türkiye hükümetinin, Ortadoğu sahnesinde bir şekilde etki yarattığı 3 olayı vurguladım. Başbakan Erdoğan’ın Davos Zirvesi’ndeki çıkışı, Tel Aviv’de yaşanan diplomatik skandal (koltuk krizi) ve son olarak Mavi Marmara gemisine yapılan barbarca saldırı. Bu üç olayda Türkiye hükümetinin çıkışı takdir topladı. Arap liderlerinden umudunu kaybeden Arap halkları ve Filistin halkı tarafından bu çıkışlar olumlu karşılandı. Bu tezahür Beyrut’ta Erdoğan’ın şahsına karşı da gösterildi" dedi.

Halid, "Ama altını çiziyorum, bu bizim için yeterli değildir. Bizim için daha önemli olanı, Türkiye’nin İsrail ile var olan askeri anlaşmaları iptal etmesidir. Ortadoğu’da, emperyalist ABD’nin ortağı olan Siyonist İsrail, bizim haklımıza amcasızca katil eden İsrail ordusu ile ilişkileri kesmeleri. Bunu vurguladım" diye ekledi.

Liderlik meselesine de değinen Halid, "Erdoğan liderse liderdir, Ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin lideridir. Hayırlı olsun. Filistin halkı hiçbir akim değildir. Her zaman kendi liderlerini çıkarmasını bilmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır" dedi.

(soL - Dış Haberler)