Kuzey Kore’ye uydu yardımı

Hem Güney, hem de Kuzey Kore’ye birer ziyaret gerçekleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore’nin uzaya uydu göndermesi için Rusya’nın füze desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

soL (DIŞ HABERLER) Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, önce Kuzey, ardından da Güney Kore'ye ikişer günlük birer ziyarette bulundu. Cuma günü Güney Kore'ye geçen Lavrov, burada yaptığı açıklamada Rusya'nın Güney Kore de dahil birçok ülkeyle uzay alanında işbirliği yaptığını, bunu Kuzey Kore'yl' yapmaya da hazır olduklarını söyledi.

İlk olarak Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne iki günlük bir ziyarette bulunan Lavrov, Kuzey Kore'nin şu an görüşme masasına oturmaya hazır olmadığını, kendilerinin tarafları uzlaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Lavrov'un ziyareti sırasında Pyongyang Yabancı Dil Enstitüsü'nde yeni bir Rusça merkezinin açılışı da gerçekleştirildi.

Ardından Güney Kore'ye geçen Lavrov, burada kuzey ve güney arasındaki füze krizinin yanı sıra, Güney Kore ve Rusya ilişkilerine dair de değerlendirmelerde bulunacak.

Seul'de bir basın toplantısı gerçekleştiren Lavrov, Rusya'nın Kuzey Kore'nin uzaya uydu fırlatmasını sağlayacak projelere başlamaya hazır olduğunu bildirdi. Lavrov, "Rusya uzay alanında, Güney Kore de dahil, uyduların bizim roketlerimizle fırlatılması da dahil, çok sayıda ülkeyle işbirliği yürütüyor. Kuzey Kore'yle benzer projeler geliştirmeye hazırız" dedi.