Küba Gazze katliamını kınadı

Küba İsrail&#039in Gazze halkına yönelik katliamını şiddetle kınadı.

soL (PRENSA LATİNA) K&uumlba, İsrail'in Gazze Şeridi'ne d&uumlzenlediği ve 200'den fazla Filistinli'nin &oumll&uumlm&uumlne ve y&uumlzlercesinin yaralanmasına neden olan yoğun hava saldırılarını şiddetle kınadı.

K&uumlba Devrimci H&uumlk&uumlmeti'nin İsrail askeri saldırılarını su&ccedil olarak nitelediği a&ccedilıklamada, saldırılar İsrail'in Filistin halkına karşı d&uumlzenlediği en kanlı saldırı olarak nitelendirildi.

A&ccedilıklamada, İsrail h&uumlk&uumlmetinin 18 ayı aşkın s&uumlredir hukukdışı bi&ccedilimde Gazze Şeridi'ne uyguladığı, &ccedilocuk, kadın, yaşlı, hasta ve a&ccedil Filistintileri kuşatma ama&ccedillı ambargonun tam da ortasında bu saldırıları d&uumlzenlediğine vurgu yapıldı.

A&ccedilıklamada, İsrail'in Uluslararası Hukuku ve Birleşmiş Milletler S&oumlzleşmesi'ni ihlal eden soykırımvari saldırılarının şiddetle kınandığı belirtildi.

K&uumlba h&uumlk&uumlmeti, ayrıca, uluslararası kamuoyunu katliamı kınamaya ve Filistin halkına karşı saldırıların derhal kesilmesini istemeye davet etti.

K&uumlba, kahraman ve cefakar Filistin halkıyla en derin dayanışma ve yardım duygularını yineledi.