Kosova’ya işgal anıtı

Kosova’da Bill Clinton’un, elinde NATO birliklerinin Yugoslavya’ya saldırı belgesini tuttuğu 6 metrelik bir heykeli başkent Priştine’ye dikiliyor.

Kosova’nın başkenti Priştine'ye işgal anıtı dikiliyor. ABD'nin Dostları Derneği’nin başkanı Agim Rexhepi’nin Balkan Insight'a yaptığı açıklamaya göre eski ABD Başkanı Bill Clinton’un, NATO birliklerinin Yugoslavya’yı işgal etmeleri emrini verdiği 24 Mayıs 1999 tarihli karar belgesini elinde tuttuğu bir heykeli, Bill Clinton Bulvarı’na yerleştirilecek.

Altı metre yüksekliğinde olan ve şu an Priştine’ye gitmek üzere Tirana’da bekleyen heykelin masrafları, bir banka tarafından karşılanmış. Rexhepi’nin açıklamasına göre hükümet, heykelin açılış şöleni için 30 bin avroluk bütçe ayırmış.

Böylece Kosova, kendi topraklarının bir başka ülke tarafından işgal edilmesini, bir anıt yaparak kutsayan bir ülke olacak. Türkiye ve ABD’nin de aralarında bulunduğu sınırlı sayıda ülke tarafından tanınan fakat birçok ülkenin bağımsızlığını tanımadığı Kosova, bölgedeki en büyük NATO üslerinden birine ev sahipliği yapmasının yanında, uyuşturucu ticareti yapan mafyalar tarafından yönetilen bir devlet olarak tanınıyor.
(soL - Dış Haberler)