Köpek serbest mi bırakıldı?

ABD Başkan Yardımcısı’nın İsrail’in İran’a yönelik olası bir saldırısına karşı çıkmayacaklarını açıklaması, “ABD yönetimi İran saldırısına yeşil ışık mı yaktı” sorusunu beraberinde getirdi.

soL (DIŞ HABERLER) ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail'in İran'a saldırması halinde bunu engellemeye çalışmayacaklarını söyledi. Biden, AP ajansına dün yaptığı açıklamada "ABD başka bir egemen devlete ne yapıp yapmayacağını söyleyemez" diyerek, ülkesinin başka ülkelere ne kadar saygılı olduğunu ifade etti. Biden, İsrail'in çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapmakta serbest olduğunu kaydetti.

ABD Başkan Yardımcısı'nın açıklamalarının, İsrail'in İran'a yönelik tehditleri ve provokasyonlarıyla aynı döneme gelmesi dikkat çekti. İsrailli bazı yetkililer, uzun süredir İran'da nükleer silah üretme çalışmalarının sürdüğünü öne sürerek, bu ülkeye müdahalenin şart olduğu yönünde açıklamalar yapıyor.

ABD yetkilileri, daha önce İran'a yönelik bir saldırının yararı olmayacağını belirterek İsrail'in savaş çağrılarına mesafeyle yaklaşmıştı. Siyasi uzmanlar da İsrail'in ABD'nin desteği olmadan İran'a saldırmasının mümkün olmadığı konusunda birleşmişti.