“Kolombiya Güney Amerika'nın İsrail’i"

Venezuela lideri Hugo Chavez ülkesine en büyük tehdidin ABD işbirlikçiliğinde sınır tanımayan komşu Kolombiya’dan geldiğini söylerken “Kolombiya Güney Amerika'nın İsrailidir” dedi.

Dün televizyon konuşmasında önemli açıklamalarda bulunan Chavez, Kolombiya'yı FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri- Halk Ordusu) gerillarıyla savaş adı altında ülkesine saldırmaya hazırlanmakla suçlayarak “Kolombiya Venezuela topraklarına saldırmak için bölgeyi bir kamp gibi hazırlıyor” dedi.

Chavez Kolombiya’yı ve ABD’yi Venezuela topraklarında hükümetini zor durumda bırakmak için sahte gerilla kampı kurmaya çalışmakla suçlarken komşusu Kolombiya’nın terörle mücadele ediyor gibi gözükerek ABD’nin desteğiyle savaş çıkartkanlığını yaptığını belirtti. Chavez ülkesine en büyük tehdidin ise ABD işbirlikçiliğinde sınır tanımayan komşu Kolombiya’dan geldiğini söylerken Kolombiya "Güney Amerika'nın İsrail’idir” dedi.

Obama illüzyonu bitti
Chavez yeni yıl mesajında ise ABD Başkanı Barack Obama’yı ikiyüzlükle suçlayarak “Kendimizi kandıramayız. Obama illüzyonu bitti. Bu durum Amerikan yönetiminin utanmaz müdaheleleriyle kendini gösteriyor” dedi. 12 Aralık’taki Kopenhag zirvesinde “sınırdaki” ülkelerin önemsenmeyerek büyük ülkelerin gizli kapılar ardında anlaşma imzaladığını söyleyerek zengin ülkelerin ekolojik felaketin eşiğindeki dünyayı terk ettiklerini açıkladı. Chavez ayrıca kendisinden önce Veneuzela’nın 40 yıllık cehenneminden kurtulduğunu söyledi.
(soL - Dış Haberler)