Kobanê'de kent savaşı başladı

Kobanê'de kent savaşının başladığı bildiriliyor. HDP MYK, Kobanê için bir çağrı yayınlayarak, kentte durumun kritik olduğunu belirtti.

Güncelleme 00:51

Hawar Haber Ajansı (ANHA), koalisyon uçaklarının Kobane'nin doğusunu vurduğunu duyurdu.


Güncelleme 23:23

ANHA'nın aktardığına göre, Kobanê'den 9 cenaze ve 40 yaralı Suruç'a getirildi.


Güncelleme 22.27: PYD Eş Başkanı Asya Abdullah: Büyük bir saldırı altındayız. Büyük teknikler kullanılıyor. Koalisyon sessiz, dünya kamuoyu sessiz. Bütün demokratik kurumlar harekete geçmeli, görevini yerine getirmeli. Bölgede binlerce sivil var. Sivillerin olduğu bölgeler IŞİD’in denetimine girdi, katliam korkusu var. Dünya kamuoyu uyandırılmalı.


Güncelleme 21:29

IŞİD'in Miştenur Tepesi'nden YPG ve sivil halkin bulundugu alana atış yaptığı ve çatışmaların doğu cephesinde yoğunlaştığı belirtildi. Kobanê'den gelişmeleri aktaran bölge muhabiri İsmail Eskin'in Twitter'da paylaştığı bilgilere göre, IŞİD an itibariyle sivillerin bulunduğu alanlara girmeye çalışıyor.


Güncelleme: 21:10

DİHA'nın haberine göre, IŞİD saldırılarının sürdüğü Kobanê'ye açılan Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı bırakan TSK, bölgede bulunan hafif zırhlı araçları ile askerlerin önemli bir kısmını geri çekti.


Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, Irak ve Suriye'den getirdiği ağır silahlarla saldıran IŞİD militanları ile kentin doğu cephesindeki çatışmalar şiddetlendi.

Kent çatışmalarının başladığı bildirilirken, binlerce sivil tehlike altında.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) MYK , IŞİD'in Kobane'deki ilerlemesine ilişkin bir çağrı yayınladı. HDP'nin çağrısı şöyle

Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK’dan halklarımıza acil çağrı:

Kobanê’de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobanê’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz…

Bugün Reuters'in geçtiği bir haberle, IŞİD'in Kobane'de bir binaya bayraklarını diktiği, Türkiye sınırının 1 km uzağında olduğu bildirilmişti.