Kobanê'de ABD uçakları yanlışlıkla PYD'yi vurdu

Suriye'de IŞİD mevzilerine saldırdan ABD öncülüğündeki koalisyon, yanlışlıkla IŞİD'e karşı savaşan Suriyeli Kürt örgütü PYD'yi vurdu.

Koalisyon güçlerinin Suriye'nin Kobanê kenti çevresinde yoğunlaşan hava saldırılarında bu kez YPG savaşçılarının da bulunduğu bir bölge isabet aldı.

Irak merkezli Kürt haber ajansı Rudaw'da yer verilen bilgiye göre ABD'nin IŞİD'e yönelik Kobanê bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırısında bu kez Kürt sivil halkı ve YPG'lilerin vurulduğu bildirildi. Saldırıda en az 6 YPG'li savaşçının ve bir sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kobanê'deki Kürtlerin dış ilişkiler sözcüsü İdris Nassan da Alman haber ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada bu bilgiyi doğruladı.

Müttefik kuvvetlerin uçaklarının aslında IŞİD militanlarını hedef aldığını belirten Nassan, Kobanê'nin yaklaşık üçte birinin IŞİD'in kontrolünde olduğunu, kentin geri kalanının ise YPG'liler tarafından savunulduğunu söyledi.

Nassan, Kobanê'de özellikle tıbbi malzeme sıkıntısı yüzünden yaralıların ölümle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Gözetleme Örgütü'nün verdiği bilgilere göre, Kobanê'deki çatışmalarda geçen ay en az 662 kişi öldü. Bunlardan 258'inin YPG'li, 354'ünün de IŞİD üyesi oldugu belirtildi.