Kilis'teki El Kaide'ci: Türkiye istesin veya istemesin...

El Kaide militanlarının, Türkiye'nin güneyindeki "güvenli evler"de saklanıp Suriye'ye sınırdan sızdıklarına dair yine çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

(soL - Dış Haberler) Türkiye'nin Suriye ile savaşta El Kaide çetelerinin barınağı olduğu gün geçtikçe daha fazla dillendiriliyor.

İngiliz Daily Telegraph'tan Ruth Sehrlock'un Antakya'dan bildirdiğine göre, yüzlerce yabancı El Kaide militanı, Türkiye'nin güneyindeki "güvenli evler"de saklanıyor ve "cihad" için buradan çıkarak Suriye'ye sızıyor. Bu evler, aralarında İngilizlerin de bulunduğu cihadcı akışının sürekliliğini sağlıyor.

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) için Türkiye'de cihadcıları koordine eden isimlerden Ürdünlü Ebu Abdurrahman, her gün değişik ülkelerden yeni "mücahid"lerin Türkiye'ye geldiğini söylüyor.

IŞİD'e girmek için işletilen "prosedür"ü anlatan Abdurrahman, yabancı bir cihadcının Türkiye'ye geldiği anda "tam bir Müslüman" olup olmadığını araştırdıklarını, ajan faaliyetine karşı da "gönüllü"nün geldiği ülkedeki şebekelerini harekete geçirdiklerini kaydediyor. Yabancı cihadcının El Kaide'de girebilmesi için, o ülkede bir El Kaide üyesinin referansı isteniyor.

Sahte isimlerle kiralama
Haberde bu güvenli evlerin, sahta isimlerle kiralanmış apartman daireleri olduğu vurgulanıyor. Bunlar, genellikle Türkiye-Suriye sınırındaki ilçelerde yer alıyor.

Militanlar sınırı geçmek için bazen haftalarca bekliyorlar. Evler aynı zamanda El Kaide militanları için "dinlenme yeri" vazifesi de görüyor.

Haberde, Avustralya'dan Suriye'de savaşmak için gelen ve Türkiye'de bulunan Ebu Abdullah isimli bir cihadcının da görüşlerine yer veriliyor.

Muhabirin Kilis'te bir otel lobisinde rahatça otururken konuştuğu bir IŞİD mensubu ise, "Türkiye istesin veya istemesin, bizim için çok iyi bir yer" dedi.