Kiev hükümeti, Donetsk'te katliama devam ediyor

Ukrayna ordusu, bağımsızlığını ilan eden Donetsk'e yönelik ağır saldırısına devam ediyor. Dün şehir merkezine yapılan topçu saldırısında 34 sivil hayatını kaybetti.

(soL - Dış Haberler) Kiev hükümetine bağlı birliklerin, Ukrayna'dan bağımsızlığını ilan eden Donetsk'e yönelik yoğun saldırısı sürüyor.

Donetsk yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Kiev'e bağlı askerlerin açtığı topçu ateşi sonucunda, gece boyunca Donetsk'te 34 sivil öldü, 29 sivil de yaralandı. Yönetim, Mart ayından bu yana gerçekleştirilen saldırılarda 951 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Reuters muhabirleri, şehir merkezinde milisler ile Kiev'e bağlı silahlı gruplar arasında da çatışmaların yaşandığını kaydetti. Donetsk Şehir Konseyi, şehre giden su hatlarının zarar gördüğünü açıkladı. 3 gündür su verilemeyen Donetsk'te, su şebekesi kısmen tamir edilmişti.

Öte yandan ABD doğumlu bir Ukraynalı olan Mark Paslavskiy'in, Donetsk'te milislere karşı Kiev ordusu saflarında savaşırken öldürüldüğü duyuruldu. Paslavskiy, Donetsk'teki milislere karşı savaşan "Donbass" tugayında yer alıyordu.

Ukrayna ordusu, bağımsızlığını ilan eden bir başka bölge olan Lugansk'a yönelik kuşatma ve saldırısını da sürdürüyor. Dün geceki bombardıman sonucunda Lugansk merkezdeki park harabeye döndü.

Kiev, Donetsk'te nükleer bomba mı kullandı?
Donetsk'te yaşanan savaşa dair çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Kentte yaşanan bir bombardımandan çekilen görüntülerde, çok sert bir şok dalgasının ve patlamadan hemen sonra gökyüzüne doğru yayılan bir mantar bulutunun olduğu gözlemleniyor. İddialara göre Kiev, Donetsk'te "taktik nükleer bomba" kullandı.

İşte o görüntüler: