Kiev güçleri sivilleri infaz ediyor

Ukrayna’da Kiev hükümetine bağlı güçlerin sivilleri çukura atıp infaz ettiği bir video yayınlandı. Video, Kiev yanlısı paramiliter güçlerin ve bizzat ordunun daha önce işlediği savaş suçlarının bir benzeri.

(soL - Dış Haberler) Ukrayna’da Kiev yanlısı güçlerin sivilleri infaz ederken kaydedilmiş bir videosu yayınlandı. Video daha önce defalarca haberleştirilen ancak uluslararası kamuoyunun ısrarla görmezden geldiği savaş suçlarına kanıt niteliğinde.

22 Ekim tarihinde Youtube’da yayınlanan videodaki görüntülerde Kiev güçlerinin önceden kazarak hazır hale getirdikler bir çukura getirdiği sivil giyimli kişileri 5 kez ateş ederek infaz ettikleri görülüyor.

Neonazilerin slogan sesleri
Novorusya sitesi, videoyla ilgili haberinde görüntülerdeki silahlı kişilerin üniformalarının Ukrayna İçişleri Bakanlığı’na bağlı Ulusal Muhafızlar veya Donbas Taburu adlı paramiliter grup tarafından kullanıldığını ve infazın ardından duyulan “Slava Ukraini, Geroyam Slava” sloganlarının Ukraynalı Neonazilerce kullanıldığı bilgilerini paylaştı. İnfaz görüntülerinin daha önce Kiev güçlerinin çekildikleri bazı bölgelerde bulunan toplu mezarlardan biri olabileceği düşünülüyor.

Eylül ayı sonunda yürürlüğe konan Minsk Protokolü’yle birlikle Ukrayna Ordusu ve Kiev yanlısı paramiliter güçlerin çekildikleri bazı mevzilerde, ayrılıkçı milisler tarafından çok sayıda toplu mezar keşfedilmişti. Mezarlardan çıkarılan cesetlerin bir kısmının işkenceye maruz kaldıkları ve uzuvlarının kesilmiş olduğu keşfedilmiş, tüm bunlar ciddi savaş suçlarına işaret ederken Batı medyası ve Kiev hükümetini destekleyen ülkelerden konuyla ilgili yorum dahi yapılmamıştı.