Katar sadece “insani yardım” yapıyormuş!

Katar Dışişleri Bakanı bugün yaptığı bir açıklamada, BM’ye Suriye’deki muhaliflere para ve silah yardımı çağırısında bulunurken, ülkesinin muhaliflere silah yardımı yapmadığını, sadece insani yardımda bulunduğunu iddia etti. <em><em></em></em>

Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El Attiyah, bugün Associated Press’e (AP) yaptığı açıklamalarda, BM’nin hızlı bir şekilde Suriyeli muhaliflere para ve silah yardımı yapması ve Suriye’de “sivillerin korunması” için uçuşa yasak bölge oluşturulması konusunda destek vermesi gerektiğini söyledi.

“ABD’nin rızası olmadan olmaz”
Muhaliflerin defalarca Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’den silah yardımı aldıklarını açıklamasına rağmen, Katar Dışişleri Bakanı’nın sadece “insani yardım” sağlıyoruz demesi şaşkınlık yarattı.

Dışişleri Bakanı Attiyah, muhaliflere doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir şekilde silah yardımı yapmadıklarını iddia ederken, “ABD ya da Batılı müttefiklerin rızasını almadan böyle bir işe kalkışmayız” demesi dikkat çekti.

“En çok İslamcı gruplar yararlanıyor”
Attiyah, ülkesinin muhaliflere silah yardımı yapmadığını anlatırken, Guardian’da bugün çıkan bir haberde Katar’ın Suriye’de silah ve para yardımı yaptığı muhalif grupların, şu anda Esad rejimine karşı çatışan çok sayıda grup içinde giderek en iyi silahlı ve en örgütlüsü haline geldiği yazıldı.

Yine, Halep’e temmuz ayında ilk giren gruplardan olan Liwa El Tehvid Tugayı’nın son zamanlarda Katar tarafından desteklendiği belirtildi.

(soL- Dış Haberler)