Karakas caddeleri yine doldu taştı

4 Şubat 1992'deki başkaldırının on sekizinci yıldönümünde de binlerce Venezuelalı kentin cadde ve sokaklarını doldurdu.

Karakas'ta gerçekleşen sivil-askeri başkaldırının yıldönümü Venezuela'da Haysiyet Günü olarak kutlanıyor. Bolivarcı devrimin bu günde başladığı kabul ediliyor. Kutlamalar önce Askeri Akademi'nin avlusunda başladı. Devlet Başkanı Hugo Chávez burada yaptığı konuşmada “Sivil-askeri birliği yeniden sağladık... Bolivar'ın halkı ve askerler bu avluyu tek vücut olarak doldurdular. Bugün yurtseverlerin günüdür, Haysiyet Günü'dür” dedi.

Törende, 1992'nin devrimci komutanlarına 4 Şubat nişanı verildi. Chávez bununla ilgili olarak “Bu, on sekiz yıl önce 4 Şubat yolculuğuna çıkan yurtsever insanları takdir etmenin çok özel bir şeklidir. Bu görevliler, Anayurt'a bağlılığın birer timsalidir. Yaşasın yurtseverler!” şeklinde konuştu.

Aynı gün yapılan kitle gösterisinde de konuşan Chávez, öğrencilere değindi. 1991'de, Carlos Andres Perez hükümetince yürürlüğe konan ekonomik önlemlere karşı ayaklanan ve beşi polis tarafından öldürülen öğrencilere değinen Chávez, bu öğrencilerin halkın çocukları olduğunu, kısa bir süre önce gösteriler yapan karşı devrimci öğrencilerin ise “imparatorluk tarafından, Devrimci Hükümet'i beyaz elleriyle devirmek isteyen burjuva çocukları” olduğunu söyledi. Bunların hiçbir eyleminin Bolivarcı Devrimi sarsamayacağına değindi.

(soL - Dış Haberler)