Kamyoncular grevi şimdilik durdurdu

Yunanistan'da kamyoncular, bir hafta süren ve ülkede turizm sezonunun ortasında benzin kıtlığına neden olan grevlerini durdurma kararı aldı.

Bugün kamyoncu sendikası yöneticileri ile hükümet yetkilileri arasında uzun süren görüşmenin ardından, kamyoncular grevlerini şimdilik durduklarını ve hükümetin taşımacılıkla ilgili reformları hakkında görüşmelere devam edeceklerini açıkladılar.

Sendika lideri George Tzortzatos, benzin ve gıda arzında ortaya çıkan kıtlığı ve topluma olan sorumluluklarını göz önünde bulundurarak, grevlerine şimdilik ara verdiklerini açıkladı.

AB ve IMF'nin talepleri doğrultusunda Yunan hükümetinin taşımacılık sektörünü tamamen piyasaya açma girişimi üzerine geçtiğimiz Pazartesi günü kamyoncular grev başlatmışlardı.

33 bin kamyoncunun katıldığı grevde, hükümetin taşımacılık lisanslarının alımını kolaylaştırması engellenmek isteniyordu. Yunanistan Komünist Partisi hükümetin kamyoncuların grevini zor kullanarak bastırma hazırlıklarına şiddetle karşı çıkmakla beraber greve desteklemiyordu.

(soL - Dış Haberler)