Kamışlı'da ordu ve YPG koordinasyonu iddiası

Suriye'nin Kamışlı ve Haseke bölgesinde, "muhaliflere" karşı ordu ile YPG'nin koordineli operasyonlar düzenlediği iddia edildi.

(soL - Dış Haberler) Vatikan'ın resmi haber ajansı Fides'e konuşan Haseke Başpiskoposu Jacques Behnan Hindo, Kamışlı'da (Qamişlo) Hıristiyanlara yönelik katliam haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

Esad yönetimine karşı savaşan "muhaliflerin" Kamışlı'da, aralarında üç rahibin de bulunduğu 70 Hıristiyanı öldürdüğü iddia edilmişti. Hindo, bu söylentilerin yayıldığı sıralarda öldürüldüğü iddia edilen kişilerle Kamışlı'da yemek yediğini söyledi. Ordunun, "muhalifleri" istediği zaman yenebileceği yönünde bir izlenim oluşturduğunu belirten Hindo, Haseke ve Kamışlı'daki "muhalif" kontrolünün geçtiğimiz haftalarda azalmaya başladığını kaydetti.

Hindo ayrıca, bölgede "Kürt milislerin" de bulunduğunu ve ordu ile birlikte operasyon yaptıklarını ileri sürdü.

Irak-Şam İslam Devleti ve benzeri cihadcı grupların diğer çetelerden militanları öldürdüğünü söyleyen Hindo, bu nedenle saf değiştiren eski ordu mensuplarının bazılarının orduya geri dönmek istediklerini belirtti. Bazı durumlarda, ordu ile İslamcı militanlar arasında adı konulmamış bir ateşkes olduğunu söyleyen başpiskopos, bunun nedeni olarak iki tarafın da cihadcıların düşmanı olmasını gösterdi.