İtalyan denizaltısı muhaliflere cephane ve mühimmat taşıyor iddiası

Prensa Latina’nın Mısır yerel basınından aktardığı habere göre, bir İtalyan denizaltısının Süveyş kanalından geçerek Esad hükümetine karşı mücadele eden “muhalif ” gruplara cephane ve mühimmat taşıdığı iddia edildi.

Bugün Mısır yerel basınında çıkan haberlere göre rotası ve istikameti bilinmeyen İtalyan bandıralı bir denizaltının geçişi sırasında Süveyş Kanalı ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Akdeniz'den Kızıldeniz istikametine doğru geçiş yaptığı belirtilen denizaltının yanında hiçbir savaş gemisinin olmaması dikkat çekti.

PL’nin aktardığına göre, günlük Al Masry al Youm gazetesinin haberinde denizaltının geçişi sırasında yolcu gemilerinin bekletildiği, kanal bölgesindeki karayolu trafiğinin de tamamen durdurulduğu ifade edildi.

Emniyet yetkililerinin yaptıkları açıklamalarda pazartesi günü kanalın batı kıyısında, geçtiğimiz pazartesi günü ele geçirilen patlayıcılara karşı önlem alındığı ifade ediliyor. Alınan bilgilere göre İtalyan denizaltısının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve hükümetine karşı mücadele eden silahlı gruplara cephane ve mühimmat sağladığı iddia ediliyor.