İtalya'da konser öncesi ölümcül kaza

İtalyan müziğinin ünlü ismi Jovanotti’nin bu gece Trieste’de vereceği konser için sahne kurma çalışmaları sırasında tavandan kopan bir sıva parçası bir işçinin ölümüne, 12 işçinin de yaralanmasına neden oldu. Kaza nedeiyle Jovanotti, Trieste dahil tüm İtalya turnesini iptal etti.

İş kazalarında Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer alan, her gün bir iki işçinin yaşamını yitirdiği İtalya, bugün yine ölümle noktakanan yeni bir iş kazasıyla sarsıldı.

Trieste’de İtalyan müziğinin ünlü ismi Jovanotti’nin bu gece vereceği konser için yürütülen sahne kurma çalışmalarında tavanın çökmesi sonucu bir işçi olay yerinde can verirken, bazılarının ağır durumda olduğu bildirilen 12 işçi yaralandı. Kaza nedeniyle Jovanotti’nin İtalya turnesini iptal ettiği belirtildi.

Bugün öğle üzeri 14.00 sıralarında meydana gelen kaza sırasında Jovanotti’nin konser vereceği Palatrieste spor kompleksinde 50 dolayında işçi görev yapıyordu. Teknik ekibin sahnenin monte işlemi sırasında tavanda kopan bir siva parçası 20 yaşında Triesteli genç bir işçinin ölümüne neden olurken, kazada yaralanan öteki işçiler kafa travması teşhisiyle hastaneye kaldırıldı.

İtalyan şarkıcı Jovanotti’nin kaza nedeniyle hem bu geceki Trieste konserini hem de İtalya’da başlayacağı tüm turneyi iptal ettiği açıklandı.

Trieste’de Nereo Rocco stadyumunun yanı başındaki spor kompleksi mühürlenerek kapatılırken Trieste savcılığı soruşturma başlattı.

Aslı Kayabal (soL - İtalya)