İtalya 140 göçmeni kabul etti

Botları batan ve günlerdir bir gemide mahsur kalan 140 Afrikalı göçmen sonunda İtalya tarafından kabul edildi.

soL (DIŞ HABERLER) İtalya, botları battıktan sonra Türk bandıralı bir gemi tarafından kurtarılan 140 göçmeni kabul ettiğini açıkladı.

Afrikalı göçmenleri taşıyan botlar Perşembe günü Lamedusa adası yakınlarında alabora olmuş ve MV Pınar adlı geminin mürettebatı tarafından kurtarılmışlardı. Mürettebat, acil tıbbi yardım ve gıda malzemesine ihtiyaç duyan 140 kişilik göçmen grubunu kabul etmesi için İtalya'ya başvurmuş ancak olumlu yanıt alamamıştı.

İtalya göçmenlerin Malta karasularında olduğunu söyleyerek 140 kişinin Malta tarafından kabul edilmesi gerektiğini söylerken, Malta makamları göçmenlerin en yakın limana, dolayısıyla İtalyan adası Lampedusa'ya yollanması gerektiğini belirtmişlerdi.

Kararın gecikmesi durumunda sınırlı imkanlara sahip yük gemisinde mahsur kalan göçmenlerin hayati tehlikeyle karşı karşıya kalabilecekleri belirtildi.

Göçmenlerin bitmeyen dramı

Her yıl on binlerce Afrikalı göçmen Avrupa'ya ulaşabilmek için yasadışı yollardan İtalya'ya irmeye çalışıyor. AB ülkelerinin göçmen karşıtı tutumu nedeniyle kaçakçılarla iş yapmak zorunda kalan göçmenlerin önemli bir bölümü güvenliksiz koşullar nedeniyle hayatını kaybediyor. Kıyılarında böyle bir dram gerçekleşen AB ülkeleri ise çözüm olarak göçmenlerin ülkede barınmasını daha da zorlaştıran önlemler alıyorlar.