‘İsrail’in İran’a saldırısı intihar anlamına gelir’

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, işgalsiz ve katliamsız hayatını sürdüremeyeceğini belirttiği İsrail’in İran’a saldırması durumunda yanıtlarının sert ve pişman edici olacağını söyledi.

Jam-e Jam kanalında bir programa katılan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad İsrail’in İran’a yönelik tehditlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail’in işgalsiz ve katliamsız hayatını sürdüremeyeceğini belirten Ahmedinejad, “bu rejim yok olmamak için macera peşindedir. Bana göre kutsal değerlere yönelik hakaret de bu hedef için yapıldı” şeklinde konuştu.

Ahmedinejad, İsrail’in İran’a tehditlerine ilişkin şunları söyledi:

“Tüm alem, bu rejimin böyle bir girişimde bulunmasının intiharı anlamına geleceğini biliyor. O görüşler ve Siyonistleri yaratanlar, bu sahte rejimin maliyetinin, menfaatlerinden fazla olduğu ve bir şekilde bu macerayı bitirmeleri gerektiği sonucuna vardılar.”

“İran’ın her türlü saldırıya yanıtı sert ve pişman edici olacak”
Ahmedinajad, İsrail’in İran’a yönelik saldırı olasılığını göz ardı etmemek gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“İran’ın her türlü saldırıya yanıtı sert ve pişman edici olacak. İranlılar hiçbir zaman savaşı başlatan taraf olmadı ancak her zaman çok iyi savunmacılar olduk ve her zaman topraklarımızı en iyi şekilde savunduk.”

(soL - Dış Haberler)