"İsrail'i sev" kampanyası başlıyor

Gazze Şeridi'ne düzenlenen katliamın ardından uluslararası kamuoyunda "sempatisini" yitirmekten şikayet eden İsrail'in milyonlarca dolarlık imaj tazeleme kampanyası başlatacağı belirtiliyor.

soL (HABER MERKEZİ) İsrail'in Gazze katliamının yaşadığı "prestij kaybı"nı düzeltmek için milyonlarca dolarlık bir "imaj tazeleme" hamlesi başlatacağı belirtiliyor.

Sadece Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'ye odaklanacak kampanya için Tzipi Livni'nin yönetimindeki Dışişleri Bakanlığı'nın Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma başlattığı belirtiliyor.

Avrupa ülkelerinde bulunan İsrail konsolosluklarının hükümeti, İsrail'in Güney Afrika'daki ırkçı rejim gibi nitelendirilmek üzere olduğunu belirten bildirimler aldığı belirtiliyor. Birçok İsrail temsilciliği "Dökme Kurşun" operasyonunun ve uluslararası anlaşmaların aksine devam edeceği belirtilen yerleşim alanları inşaatlarının İsrail'i zor durumda bıraktığı söyleniyor.

8 Milyon İsrail şekeline malolacak çalışmanın medya ve enformasyon konularına odaklanacağı, yurtdışından getirilen birçok uluslararası delegasyona İsrail'in çok kültürlü bir devlet olduğu sergilenecek. Yazarlar ve bazı ünlü isimlerden oluşacak isimlerin ziyaretleri ile birlikte devlet politikasını destekleyen kalemlerin de yurtdışına gönderilmesi planlanıyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Medya departmanı başkanı Noam Katz kampanyanın amacının "İsrail hakkında pozitif bir imaj yansıtmak" olduğunu açıkladı.