İsrail'den Hamas komutanına suikast: Eşi ve çocuğu öldürüldü

İsrail, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın "hayalet" lakaplı genel komutanı Muhammed el-Deyf'e suikast düzenledi. Suikastte Deyf'in eşi ve çocuğu katledildi.

(soL - Dış Haberler) İsrail, Hamas'ın ateşkesi bozduğunu ileri sürüp Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başlarken, uzun zamandır peşinde olduğu önemli bir Hamas yöneticisine suikast düzenledi.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın genel komutanı olan "hayalet" lakaplı Muhammed el-Deyf, İsrail uçakları tarafından hedef alındı. Saldırıda Deyf'in eşi ve çocuğu hayatını kaybetti.

İsrail daha önce de birçok kez, asıl adı Muhammed Diab el-Mısri olan Kassam komutanını öldürmeye çalışmıştı. Deyf, daha önce atlattığı 4 suikastten birinde bir gözünü kaybetti, yüzü yandı ve vücudu kısmı felce uğradı. Deyf, Hamas içerisinde, İran ile daha fazla yakınlaşılması gerektiğini savunan kanadın en önemli isimlerinden.

Deyf'e yönelik suikast girişimi, İsrail'in ateşkesi Hamas liderliğinin konumu hakkında istihbarat toplamak için kullandığını, istihbarat olgunlaşınca da ateşkesi bilerek bozduğunu düşündürüyor. Nitekim, Deyf sürekli yeraltında yaşıyor ve ateşkes zamanı gibi küçük aralıklarda ailesi ile görüşüyor.

Hamas, Deyf'in ailesinin cenazesine yoğun katılım çağrısı yaptı.