İsrail'den AKP'ye Suriye desteği

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, AKP hükümetinin Akçekale'ye düşen top mermisini bahane ederek Suriye topraklarınına saldırmasına destek verdi.

AKP hükümetinin Akçekale'ye düşen top mermisini bahane ederek Suriye topraklarınına gerçekleştirdiği saldırıya İsrail'den destek geldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, Suriye tarafından atılan top mermisinin düşmesinin ardından Türkiye'nin Suriye'ye askeri karşılık vermesini doğru bulduklarını ve Türkiye'nin uluslararası hukuka göre haklı olduğunu söyledi.

Yigal Palmor yaptığı açıklamada, ''Biz, İsrail olarak Türkiye'nin Suriye'ye karşılık vermesini doğru buluyoruz. Türkiye, uluslararası hukuka göre bu hakka sahiptir'' dedi.

Palmor, ''İsrail'in bu tür olaylarda aldığı pozisyon her zaman böyle olmuştur, Türkiye'nin bu olayda karşılık vermesi doğrudur ve uluslararası hukuka göre de haklıdır. Türk hükümeti, elbette vatandaşlarını korumak için gerekli olan kendi önlemlerini alma kararına sahiptir ve bu özgür karara, diğerleri tarafından da saygı duyulması gerekir. Biz, Türkiye'nin kendini savunma hakkına saygı duyuyoruz'' diye konuştu.