İsrail Suriye'ye saldırabilir

Kahire görüşmelerinde İsrail heyetine başkanlık yapan Amos Gilad, "Suriye ile çatışmanın eşiğindeyiz" dedi.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail'in Kuzeye yaptığı yığınağın bir nedeni daha ortaya çıktı. Mısır'ın Başkenti Kahire'de Hamas ile yapılacak ateşkesi müzakere etmekle görevli delegasyonun başkanı ve İsrail Savunma Bakanlığı'nın Diplomasi Bürosu'nun şefi Amos Gilad, "Suriye ile çatışmanın eşiğindeyiz" dedi.

Gilad, Jarussalem Post gazetesine verdiği demeçte, bu kez Tel Aviv'i hedef alan çok sayıda füze ile karşılaşabileceklerini söyledi.
Hizbullah ve Hamas ile bağını gizlemeyen ve Gazze işgaline karşı çok net bir tutum izleyen Suriye, bir süredir Tel Aviv'i huzursuz ediyordu. İsrail ordusu, Lübnan'dan ülkelerine atılan füzeleri bahane ederek ülkenin kuzey kesimlerine yığınak yapıyordu.
Suriye'ye ambargo da uygulayan İsrail, daha önce "nükleer tesis var" bahanesiyle bu ülkeye saldırmış ve sivil ölümlerine neden olmuştu. Suriye ile Türkiye aracılığıyla görüşmeye başlayan İsrail, 1967'de işgal ettiği Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni boşaltmaya da yanaşmıyordu. Ancak İran, Hizbullah ve Hamas ile bağlarını kestiği takdirde Şam ile anlaşabileceğini, Gazze saldırısından önce dile getirmişti.
Gilad "eğer barışı tesis edebilirsek kaybımızdan çok kazancımız olur" dedi.
"Lübnan'daki füzeler İsrail işi" iddiasıİsrail ordusunun savaşa bahane ettiği füze saldırıları hiçbir Lübnanlı örgüt tarafından üstlenilmiyor. İsrailli yetkililer daha önce Hizbullah'a yönelik kapsamlı bir saldırının sinyalini vermişlerdi. Hizbullah ise füze saldırıları için "yapsaydık, yaptık derdik" yanıtını vermişti. Son olarak pazar günü Lübnan polisi ülkenin güneyinde füzeler buldu. Örgütler füzelerin İsrail'in işi olduğunu iddia ederken, Lübnanlı lider Mişel Aoun, Suriye ile bağları koparmak ve Beyrut-Şam ittifakına zarar vermek konusunda mevcut Lübnan yönetimini suçladı. Aoun, Suriye ile acil bir ittifaka gidilmesini isterken, suikast sonucu öldürülen Lübnanlı politikacı Refik Hariri'nin davasının Suriye'ye karşı siyasi bir kampanya olarak kullanılmasından vazgeçilmesini istedi.
Lübnan'a her an saldırılabilir (http://haber.sol.org.tr/mansetler/mansetalt/8811.html)Siyonistte oyun çok http://haber.sol.org.tr/mansetler/anamanset/siyonistlerde_oyun_cok-8562.html İsrail Lübnan saldırısı için bahane arıyorhttp://haber.sol.org.tr/dunyadan/8978.html