İsrail, Şifa Hastanesi'ni ve mülteci kampını vurdu

İsrail ordusu, bayramın ilk gününde sivillerin tedavi altına alındığı Gazze'nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesi'ni bombaladı. Saldırıda en az 21 ölü olduğu belirtiliyor.

Güncelleme: 18:46

BM İnsani Yardım Ajansı, İsrail saldırılarının başladığı günden bu yana toplamda 22 hastane, klinik ve sağlık merkezinin bombalandığını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü ise İsrail saldırısının "dehşet verici" olduğunu kaydederek, hastanelerin ve sağlık personellerinin saldırı korkusu olmadan çalışabilecekleri koşulların sağlanması gerektiğini vurguladı.


Gazze'nin kuzeyindeki Rimal semtinde yer alan hastane, bölgenin en büyük hastanesi. 2008-2009'daki İsrail-Gazze çatışması sırasında birçok basın mensubu, yayınlarını bu hastaneden yapmıştı. Hastane bahçesi, son günlerde İsrail bombardımanı yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan Gazzelilere ev sahipliği yapıyordu.

Amerikan Associated Press haber ajansı, gazetecilerin hastane çevresinde çekim yapmalarının önlendiğini bildirdi.

Şifa Hastanesi'nden bir doktor da Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, İsrail'in bir diğer saldırısında Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda parkta oynayan yedi çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail Ordusu'ndan bir yetkili ise BBC'ye yaptığı açıklamada, parkı vuran Fecr tipi füzenin bir plajdan Filistinlilerce atıldığını iddia etti. İsrail'in Channel 2 Televizyonu da ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Şifa Hastanesi'nin yakınındaki binanın İsrail tarafından vurulmadığını, Filistinliler'in bu bölgeden İsrail'e uzun menzilli bir roket atmak istediklerini öne sürdü.