İsrail, plajda oynayan çocukları katletti

İsrail'in Gazze Limanı'na saldırısında, plajda oyun oynayan 4 çocuk hayatını kaybetti. Gazze'deki bir radyo istasyonu da bombalandı, çok sayıda gazeteci yaralandı.

(soL - Dış Haberler) AFP'nin haberine göre, İsrail'in dün gece Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 6'sı çocuk 9 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze limanını bombalaması neticesinde ise 4 çocuk hayatını kaybetti. Aynı aileye mensup çocuklarını isimleri ve yaşları şöyle: Ahid Atıf Bekir (10), Zekeriya Ahid Bekir (10), Muhammed Ramiz Bekir (11) ve İsmail Mahmud Bekir (9).

Saldırıya şahit olan Guardian muhabiri Peter Beaumont, saldırganların ilk ateşten sonra, kurtulanları hedef aldığını söyledi.

Han Yunus'a düzenlenen İsrail saldırısında ise, 2'si çocuk 5 Filistinli yaşamını yitirdi. Çocuklar, 4 yaşındaki Yasmin Mahmud el-Astal ile 6 yaşındaki Usame Mahmud el-Astal.

Bu saldırıların ardından toplam ölü sayısı 222'ye yükseldi.

Sahil saldırısından sonraki görüntüler:

İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, İsrail'in tutumu savunuldu. Ordunun sivil kayıpları önlemek için elinden geleni yaptığının ileri sürüldüğü tweet'te, Hamas'ın ise İsrail'li sivillerin ölümünü engellemek için çaba göstermediği iddia edildi.

Radyo istasyonuna da saldırı
Öte yandan İsrail, Gazze'den yayın yapan Sevt el-Vatan isimli radyo istasyonunun binasını da bombaladı. Saldırıda çok sayıda gazeteci yaralandı.

Ma'an Haber Ajansı'na konuşan radyocu Luay Ebu Muammer, saldırı sonucunda makinelerin hasar gördüğünü, radyoya ait otomobilin ise kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

4 saatlik ateşkes
İsrail ordusu, bu sabah 4 saatlik tek taraflı ateşkes ilan etti. Ateşkesin gerekçesi olarak ise "insani nedenler" gösterildi.

Ancak İsrail ordusu, ateşkesin bitmesinin ardından Filistinlileri evlerine geri dönmemeleri konusunda uyardı.