İsrail ordusu 13 yaşında bir Filistinliyi öldürdü

Ramallah’ın kuzeybatısında bir köye baskın yapan İsrail askerleri 13 yaşında bir çocuğu yakın mesafeden vurarak öldürdü. İsrail ordusu, "molotof attılar, askerlerin canına kast ettiler" diyerek olayı savundu.

(soL - Dış Haberler) İsrail askerleri dün akşam 13 yaşındaki bir Filistinli çocuğu vurarak öldürdü. İsmi Vaha Bedr olarak açıklanan çocuğun, İsrail ordusunun Filistin'in Ramallah kentinin kuzeybatısındaki Beyt Likya köyüne düzenlediği baskın sırasında göğsünden vurularak yaralandığı belirtildi Derhal Ramallah’taki Filistin Tıp Kompleksine kaldırılan Bedr, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sağlık yetkilileri Bedr’in kısa mesafeden vurulduğunu ve aşırı kan kaybettiğini açıkladı.

İsrail ordusundan bir sözcü, Beyt Likya’da “yasadışı bir ayaklanmayla” karşılaştığını, “askerler köyden çıkmaktayken, saldırganların askerlere molotof kokteyl attığını” savundu. Sözcü, molotof kokteylin “askerlerin yaşamına yönelik doğrudan bir tehdit” olduğunu savunarak “İsrail askerleri kendilerine yönelik tehdide gerçek mermilerle karşılık verdi” dedi. 13 yaşındaki bir çocuğun askerlere ciddi bir tehdit oluşturduğunu iddia eden ordu sözcüsü olaya ilişkin bir soruşturmanın da başlatılacağını duyurdu.

Bedr’in ölümünün ardından Beyt Likya köyünde Filistinliler ve İsrail ordusu arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.