İsrail Meclisi Sözcü Yardımcısı: Filistinlileri Gazze'den sürelim

İsrail Parlamentosu Sözcü Yardımcısı, Gazze'ye yönelik işgal harekatının daha acımasız olmasını, Filistinlileri bölgeden sürüp yerine Yahudi yerleşimleri kurulması gerektiğini söyledi.

(soL - Dış Haberler) İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal girişimi sürerken, İsrail Parlamentosu (Knesset) Sözcü Yardımcısı Moşe Feiglin, Gazzelilerin "tehcir" edilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'den yayın yapan haber portalı Arutz Sheva'ya bir makale yazan ve Başbakan Netanyahu'nun partisi Likud'a mensup Feiglin, ordunun bütün konvansiyonel yöntemleri kullanarak bütün Gazze'ye maksimum kuvvetle saldırmasını istedi.

İsrail ordusunun ateş gücüyle bölgedeki hedefleri "yumuşattıktan" sonra Gazze'yi tamamen fethetmesi gerektiğini söyleyen Feiglin, "düşman"la işbirliği yapmayan bölge halkına uluslararası hukuk çerçevesinde davranılacağını ve Gazze'den ayrılmalarına izin verileceğini kaydetti.

"Gazze, bizim ülkemizin toprağıdır ve sonsuza kadar orada kalacağız" diyen Feiglin, Gazze'nin "terör"den arındırılmasının ardından, bölgenin bağımsız İsrail toprağı haline geleceğini ve Yahudi nüfusunun yerleştirileceğini söyledi.

Moşe Feiglin, geçtiğimiz hafta da, Knesset'te İsrail saldırganlığını mahkum eden 3 Arap milletvekilini meclisten atmış, daha sonra yaptığı konuşmada, "Filistinli diyaliz hastalarının kanı askerlerimizden daha kırmızı değil" diyerek, Gazze'deki diyaliz hastanesinin elektriğinin kesilmesini önermişti.

Arap İsrailliler greve gidiyor
Öte yandan, İsrail'de yaşayan Filistinli Araplar, Gazze'yi işgal girişimini protesto etmek ve Gazze halkıyla dayanışmak için, yarın 1 günlük greve gidiyorlar.