İsrail katliama başladı: 200'e yakın ölü

Gazze kenti ve civarına hava saldırısı başladı. İsrail hava kuvvetleri bölgeyi aralıksız bombalıyor. Sivil yerleşimlerin özellikle hedef alındığı saldırıda ölü sayısı 200&#039e yaklaştı. 250&#039den fazla kişi yaralandı.

soL (DIŞ HABERLER) Gazze kentine hava saldırısı başladı.&nbspFilistin kaynakları İsrail hava kuvvetlerinin b&oumllgedeki hedeflere bomba ve f&uumlze yağdırdığını aralarında &ccedilok sayıda &ccedilocuk bulunan 200'e yakın kişinin &oumlld&uumlğ&uumln&uuml bildiriyorlar.&nbsp

Kent sakinleri ve g&oumlrg&uuml tanıkları bir&ccedilok patlama sesi duyduklarını, kentin &ccedileşitli kesimlerinden duman y&uumlkseldiğini anlattılar.

Saldırılarda 40'tan fazla hedefin vurulduğu ve saldırıların devam edebileceğini a&ccedilıklayan İsrail ordusunun s&oumlzc&uumls&uuml, saldırılar &ccediler&ccedilevesinde &quotHamas'a ait her şeyin&quot hedef olabileceğini s&oumlyleyerek, Hamas y&oumlneticilerinin de vurulabileceği mesajını verdiği &oumlğrenildi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert de Hamas tarafından d&uumlzenlenen saldırıların ardından yaptığı a&ccedilıklamada, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerden Hamas y&oumlnetimine karşı &ccedilıkmalarını istemiş, İsrail'e roket saldırıları d&uumlzenleyenlere karşı g&uuml&ccedil kullanmakta teredd&uumlt etmeyeceklerini bildirmişti.