İsrail İran’a karşı “kirli savaş” yürütüyor

İran’la doğrudan karşı karşıya kalmaktan çekinen İsrail’in gizli yöntemlerle ülkedeki nükleer merkezleri sabote etmeye çalıştığı ifade ediliyor.

soL (DIŞ HABERLER) Bir İngiliz gazetesi İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme girişimlerini geciktirmek amacıyla bu ülkede gizli sabotaj faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi.

İstihbarat raporlarıa dayanan habere göre İsrail İranlı nükleer bilimcileri bombalı mektuplar ve zehirli paketler yoluyla öldürmeye çalıştı ve tesislere bombalı saldırılarda bulundu.

Bazı yorumcular İsrail'in bu tür bir "kirli savaş"la İran'a karşı psikolojik bir istikrarsızlaştırma hareketi yürüttüğünü ifade ediyor. Raporlar İsrail ajanlarının Tahran'la iş yapan batılı hükümetler ve özel firmalarla birlikte çalıştığını ortaya koyuyor.

Aynı harekat dahilinde İran'a hatalı malzeme satıldığı ve İran'ın uranyum zenginleştirme merkezi Natanz'ın elektriğinin kesilmeye çalışıldığı da iddialar arasında. 2007'de esrarengiz bir şekilde gaz zehirlenmesinden ölen İranlı nükleer uzman Ardeşir Hasanpur'un da Mossad tarafından öldürülmüş olma ihtimalinin yüksek olduğu dile getiriliyor.