İsrail gazetesi ne yazacağını şaşırdı

Jerusalem Post, İran ile Hamas arasındaki işbirliğine dikkat çekmek için ilginç bir iddiada bulundu ve Hamas üyelerinin İran’da muhaliflere müdahalede polise yardım ettiğini savundu.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail gazetesi Jerusalem Post, Filistin'deki Hamas örgütü üyelerinin Mahmud Ahmedinejad hükümetine yardım etmek amacıyla muhalefet gösterilerini bastırmak üzere İran'a gittiğini öne sürdü. Jerusalem Post, muhalefet gösterilerini bir nevi "kadife devrim" olarak nitelendirerek göklere çıkaran yaygın medyaya bu ilginç iddiasıyla katkıda bulundu.

Gazete, İran'da muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Mir Hüseyin Musavi yanlılarının seçimlerin ardından başlattığı gösterilerde, Hamas üyesi Filistinlilerin İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nd en çıkarak Tahran'daki gösterilerde polisle birlikt muhaliflere saldırdığını iddia etti.

Gazeteye açıklama yapan İranlı bir göstericinin, Filistinlilerin de kendilerine müdahale edenler arasında yer aldığını söylediğini, bir başka göstericinin de kardeşinin Hamas üyeleri tarafından dövüldüğünü anlattığını yazdı. Jerusalem Post, haberinde İsrail'in otak düşmanları olan Ahmedinejad yönetimi ile Hamas arasında işbirliği olduğu görüşüne de değinmeyi ihmal etmedi. Gazete, Hamas üyelerinin bir bölümünün İran'da eğitim aldığını ve Tahran'ın Hamas'ı maddi ve siyasi olarak desteklediğini de yineledi.